:: Sheikh Hafiz Junior ::

Lilypie Premature Baby tickers

02 August 2012

Cintaku Milikmu - Bab Pertama
Cintaku Milikmu
Bab Pertama

Hari persekolan berakhir pada hari ini. Semua murid bersalaman bersama warden-warden yang selama ini
menjaga asrama puteri bagi pelajar perempuan dan begitu juga warden di asrama putera bagi pelajar lelaki.
Adam bersama rakan baiknya Zack, Fahmi dan Zaidi berpelukan sambil masing-masing berasa sayu dengan
perpisahan ini.

"korang semua jangan lupakan aku ye." kata adam.
"tak mungkin aku akan lupakan. terlalu banyak kenangan kita di sini." Fahmi berkata dengan nada yang sayu.

Teringatkan kenangan semasa di denda berjalan itik ke surau kerana lewat bangun subuh, memotong rumput menggunakan gunting di padang bola dan tidak dapat makan sehari kerana ditangkap membawa handphone ke asrama. Kenangan yang terlalu banyak jika di imbaukan kembali pasti ketawa terbahak-bahak.

Zack dan Zaidi tak mampu untuk berkata apa-apa lagi. kerana perasaan hiba dan sayu sedang kuat mengoncang hati mereka berdua. kalau nak menangis malu la. jatuh lah maruah sebagai geng hensem dan nakal di sekolah. selesai bersalaman mereka pun bergerak keluar dari pagar asrama lelaki. Adam terpaku seketika di pintu keluar kerana tidak sangka bertembung dengan gadis ayu yang selama ini bertahta di hatinya Qaseh Syafiqa binti Qhaliff Hamdan. Dia berjalan keluar dari aspuri bersama ibu dan ayahnya,

"Assalamualaikum pakcik, makcik." Adam menyapa memberi salam.

Kelihatan Qaseh melemparkan senyuman kepada Adam dan tertunduk malu. Meruntun jiwa Adam kerana melihat gadis yang tersipu-sipu malu dan sangat manis bertudung.

"Waalaikumussalam warahmatullah." Jawab ibu dan ayah Qaseh.

Mereka kemudian terus berjalan menuju ke kereta. Qaseh sempat berpaling melihat Adam dan melemparkan senyuman sebelum berlalu pergi. Harap kita akan berjumpa lagi Qaseh. Hati kecil Adam berkata-kata.

Seorang demi seorang pulang ke rumah masing-masing. Selepas 3 bulan nanti mereka akan berkumpul semula untuk mengambil keputusan peperiksaan SPM dan kemudian semuanya akan melalui kehidupan selepas persekolahan. Guru-guru di sekolah sangat berharap agar semua pelajar dapat keputusan yang cemerlang dan dapat menyambung pelajaran di Universiti.


Bersambung.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...