:: Sheikh Hafiz Junior ::

Lilypie Premature Baby tickers

23 December 2011

Tensen yang sangat melampau..!!

Salam to All..Morning..Pagi hari jumaat ni tak
dapat aku join baca Yassin bersama staf2 yg lain..sebab
al-maklum lah..masalah pmpuan yg dialami pada setiap bulan..

Mungkin disebabkn ni jugak lah aku mengamuk
semalam..biasa lah bila ada saja yg tak kena
aku akan cepat rasa marah je..emosi tak stabil kan bila
pmpuan dalam keadaan camni..

Kisahnye gini..
lepas balik keja aku gi singgah minum2 and sembang2
ngan My Bobo dekat kedai mamak seksyen 18..
lepas tu aku baru tingat..

" abg jom kita gi beli tikar ciap2..ada sale tu.." kata aku
kepada abg..

sekarang ni aku dah tak panggil hubby lg..dia yg minta tukar..
biasakan diri nanti dah nk kawin..panggilan biar la selesa..
tak de la barat sgt katanya..

tengok punya tengok..pilih punya pilih dapat la tikar
warna grey hitam..ada biru2 ckit..
aku kalau bleh nak cari yang pink..tapi tak da plak..
amik je la mana yg ada..

tikar = RM45
lepas tu letak tikar dalam keta..gi tengok kedai handphone..
nk repair handphone..ntah la rosak je dia..
macam nk beli baru je..tapi duit ni macam2 nak guna bulan ni..
terpaksa la hold dlu..mngkin 2 or 3 bulan lagi
bleh la kot dapat handphone baru..
repair la kat kedai tepi tu..derek2 dekat ngn ole-ole..

" adik gi jejalan dulu..sejam je ciap la.." kata abg kedai tu..

aku ngan abg pun berlalu dari kedai tu..
dan mula terfikir nak gunting rambut..sebab kerap sakit
kepala sejak akhir2 ni..mungkin rambut dah terlalu panjang..

ada salon kat atas kedai tu..aku ngan My Bobo pun
naik atas..dan aku pun bersetuju utk gunting rambut aku
bagi pendek ckit..lepas paras bahu..
dah ciap tunjuk contoh kat budak tu..

dia pun mula la mengunting..15 minit selepas tu..
aku merasa hairan..kenapa makin lama
makin naik ke atas je dia potong..
adoiii...rambut aku dah semakin pendek..dalam hati
aku dah membuak-buak rasa marah..
aku tak minta untuk terlalu pendek macam ni..dia tak dengar ke
apa yang aku cakap pada dia tadi..

" Wahhh..cantik lah..dah kemas..tak la susah-susah nak
basahkan rambut nanti.." kata My Bobo..

aku pun tanpa berkata apa-apa..berlalu pergi dari
kedai tu bersama abg..masa aku gunting rambut abg pun gunting
jugak..dia betul kan ckit2 je..bagi kemas..

gunting rambut aku + gunting rambut abg = RM28

Baiki handphone = RM70

 aku ngan My Bobo pun balik ke umah masing2..
berlainan arah..sampai je ke rumah..
selepas mandi..aku pun capai handphone..
yang dah di baiki tadi..dah ok semua sambil caj aku call jugak..
dah malas nak tunggu sampai bateri penuh..
aku call My Bobo..
aku menangis-nangis dah..dah tak tertahan geram
sangat2 dengan budak tu..
macam2 dah kuar dari mulut aku..bersumpah seranah dah..
bila tingat budak tu main2 je gunting rambut aku..
memang sangat2 tak puas hati..

My Bobo pujuk aku suruh aku bersabar..
nak beli krim bagi rambut cepat panjang la apa la..
aku pun tak tahu krim apa..ubat apa..
nak tergelak pun ada bila terfikir..

hmmmm...harini aku dah cool ckit..dah malas aku
nak fikir sangat..sabar je la..
tapi aku dah serik la..aku tak kan pegi dah kedai2 yang
budak gunting rambut macam apa je..
pilih kedai la aku pasni..
tak penah terjadi camni kat aku..
sebelum ni aku akan gunting rambut bila tensen..
tapi kali ni aku tensen sebab gunting rambut..
owhhh..sangat la geram..

Semoga rambut aku cepatlah panjang..
aku rasa rimas plak pendek sangat..sampai nak ikat pun dah susah..

Ok lah..sebabkan tensen-tensen gini..aku pagi-pagi
dah layan lagu kesukaan aku buat masa skrg ni..
ni la lagu aku..korang mesti suka jugak kan..
sebab lagu ni mendayu-dayu je..
hilangkan lara di hati aku ni buat masa ni..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...