:: Sheikh Hafiz Junior ::

Lilypie Premature Baby tickers

23 February 2011

Saborrrr Je Lahhh...!!

Hmmm..harini dah 24hb..lg bape hari je lg aku dah nak tamatkan
keja aku kat cini..aku xsabar sgt2 nk start keja baru..
bos aku kat cini duk cakap soh aku stay..
soh aku fikir la apa la..cakap ada banyak keja yg bleh dapat..
tambah2 smlm projek yg aku handle UiTM permatang pauh
tu dapat..dia duk wt syok..
n bg aku kena wt detail la..kena wt untuk presentation la..
tensen gila aku..apa yg aku tau..
sabtu ni aku last..


aku dh xmo keja cini yg mcm apa ja..
dh la HR aku kata bos aku xsoh dia kira gaji aku pn bulan ni..
agak2 la..dh la keja soh aku wt byk2..
bonus mcm hmpeh..public holiday keja..
xganti cuti..xbyr double..kira keja bsa..
OMG!!!! aku xpenah jmp lg company yg teruk mcm ni..
aku dh lama sgt sabar n tahan ngn sume ni..
bila aku nk benti baru kalut...
nk bg aku elaun..pastu nk buat bilik solat utk aku..
nk bg break time lebih utk solat..
baru kalut sume tu..
masa aku duk keja elok2 bg kt aku cmne..
bonus aku dpt sma ngn org yg baru keja..sma
ngn tahun lepas gak..mcm sial tak..??!!


tahap kesabaran aku dh habis utk cini..aku redha ja..
aku keja cini teruk sgt..mcm smpah ja buat aku..
mmg byk jgk ms aku utk online la
apa la..tp aku bkn heran pn..
xbleh online pn xpa..asalkn keja aku wt berbaloi..
jgn menindas aku..tu dh cukup bg aku..


begitulah nasib aku keja cini..
semoga tuhan saja lah balas perbuatan bos aku yg teruk ni..
aku hamba yg lemah xmampu buat apa2..
cuma mampu mmpertahankn diri aku ja..
semoga aku lebih tabah lepas ni..
diharap keja baru aku jauh lebih baik dr ni..
n lebih trjamin masa depan aku..
aku nk keja lama..nk smpan duit..nk kawin..
chaiyok!!! chaiyok!!!

2 comments:

  1. Ko keja kat company cina ka?
    nasib la...

    yang baru ni cmpany cina gak ka?

    ReplyDelete
  2. company cina la mira oii...mntang2 la ika ni sorg je malay keja ofis..tp mmg dia prngai buruk..sume pekeja teruk je keja ngn dia..

    company baru ni sma gak..tp kilang..holdings..
    so xda la teruk sgt..ikut procedur yg betul la..systematic ckit la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...