:: Sheikh Hafiz Junior ::

Lilypie Premature Baby tickers

25 February 2011

Tak Makan Pujuk Rayumu Lagi..!!!!

hmmm...tgk tajuk entry aku kali ni je pasti mcm jiwang je bunyinya
ye..hehehe~ mana la ada jiwang..saja je wt gempak
ckit..ok la..minggu2 ni aku tak habis2 dilanda masalah..bila
saja bertemu dengan bos aku..dia asyik2
tak mahu aku berhenti n memujuk2 aku..dengan berbincang..
msg aku..tawar aku mcm2..
before ni dia tawarkan aku break time lebih setengah jam..
elaun aku RM250 lg..n akan buat satu bilik
solat untuk aku..


n yg the latest dia tawarkan pada aku..
RM5000 utk aku guna bayar loan keta aku..or guna
utk kegunaan aku..n akan cari sorg pekerja melayu utk
aku berkawan..OMG!!
sgt2 la gila bos aku ni..sanggup buat apa ja utk aku stay..
or mmg betul ckp org..pandai brjanji
dapat sume nnt dia gasak kt wt keja truk2..
n akan mengungkit apa yg dia akan bg..
dia minta agar aku berbesar hati utk tolong dia lg 3 or 6 bulan ni..
dapatkan projek2 yg besar utk dia..then, aku leh
wt keptusan aku sndri..
Ohhh..!! sgt mmpergunakan aku utk kepentingan dia..
sorry la..aku tak akan terima sebrang tawaran dia..


dlu masa aku keja elok2..bg aku bonus RM50..
sma dengan bonus budak2 baru..
pas2 gaji aku tak naik..cuma bg elaun RM50 ja kt aku..
bila aku dh nk benti..baru la gelabah biawak dia..
sekarang rasakan la bila aku dh tak ada kt ofis ni nnt..
apa akan trjadi..tak ada sp lg akan tlg wt sume
drawing yg perlu di submit la apa la..
bos buat la sndri..kata kn pandai sgt..
akhir kata aku tak akan termakan dengan pujuk rayu nya..
Sekian..!! hehe~~

23 February 2011

Saborrrr Je Lahhh...!!

Hmmm..harini dah 24hb..lg bape hari je lg aku dah nak tamatkan
keja aku kat cini..aku xsabar sgt2 nk start keja baru..
bos aku kat cini duk cakap soh aku stay..
soh aku fikir la apa la..cakap ada banyak keja yg bleh dapat..
tambah2 smlm projek yg aku handle UiTM permatang pauh
tu dapat..dia duk wt syok..
n bg aku kena wt detail la..kena wt untuk presentation la..
tensen gila aku..apa yg aku tau..
sabtu ni aku last..


aku dh xmo keja cini yg mcm apa ja..
dh la HR aku kata bos aku xsoh dia kira gaji aku pn bulan ni..
agak2 la..dh la keja soh aku wt byk2..
bonus mcm hmpeh..public holiday keja..
xganti cuti..xbyr double..kira keja bsa..
OMG!!!! aku xpenah jmp lg company yg teruk mcm ni..
aku dh lama sgt sabar n tahan ngn sume ni..
bila aku nk benti baru kalut...
nk bg aku elaun..pastu nk buat bilik solat utk aku..
nk bg break time lebih utk solat..
baru kalut sume tu..
masa aku duk keja elok2 bg kt aku cmne..
bonus aku dpt sma ngn org yg baru keja..sma
ngn tahun lepas gak..mcm sial tak..??!!


tahap kesabaran aku dh habis utk cini..aku redha ja..
aku keja cini teruk sgt..mcm smpah ja buat aku..
mmg byk jgk ms aku utk online la
apa la..tp aku bkn heran pn..
xbleh online pn xpa..asalkn keja aku wt berbaloi..
jgn menindas aku..tu dh cukup bg aku..


begitulah nasib aku keja cini..
semoga tuhan saja lah balas perbuatan bos aku yg teruk ni..
aku hamba yg lemah xmampu buat apa2..
cuma mampu mmpertahankn diri aku ja..
semoga aku lebih tabah lepas ni..
diharap keja baru aku jauh lebih baik dr ni..
n lebih trjamin masa depan aku..
aku nk keja lama..nk smpan duit..nk kawin..
chaiyok!!! chaiyok!!!

21 February 2011

Alhamdulilah..

Huhuhuhu~ terungkai jugak kesedihan hati..
kepedihan hati..n terseksa jiwa..
bila ada yg meragui..n fikirkan yg bukan2..
lebih baik bertanya sendri..
dan akhirnya akan selesai jugak dari memendam perasaan
n menjadi sedih sorg2..
huhuhuhu~

waiting for lunch with my bobo..
nasi goreng cendawan waiting me ya..!!
dh kempunan mggu lepas xdpt mam sbb kedai tutup..
harini nk mam kenyang2 ye..
lambat lg lunch time ni..
tp perut dh berbunyi2 bila tingat nasi goreng cendawan dia...
nyam!!nyam!!nyam!!


Ketika Ini..Hatiku

Ya Allah..kenapa aku berasa sedih??
kenapa aku beras pilu??
Egokah aku??
hmmmm..kadang2 bila difikirkan dugaan hidup di
dunia ini sungguh mencabar..
aku cukup sudah lalui keperitan hidup selama ini..aku
ingin merasa bahgia seperti bhgianya insan2 lain..
tapi kenapa bahgia yg aku kecapi
seringkali ku rasa pahit..
kenapa begini??

Dia tidak bersalah..namun sikap aku..
membuatkn dia nmpak bersalah..kenapa kisah silam aku
selalu menghantui aku??
pergilah kau jauh dari hidupku..kerna ku mahu teruskan
hidup dengan aman bahgia..
aku tidak mahu rasa percaya aku hilang..
aku tidak mahu berasa sedih..

Ya Allah bimbinglah aku..
buangkan lah sifat tidak mempercayai orang lain yg ada padaku..
wujudkan kebahgian dalam hidupku..
berikan aku bernafas dengan tenang..
aku mahu sentiasa berada di jalanMu ya Allah..
aku tidak mahu jauh dariMu ya Allah..



20 February 2011

Betulkah Ini ??!!...

Aku tetiba teringat nk tengok zodiak..
aku berzodiak
Gemini...
hmmmm..bila dh tgk n digabungkn dengan kekasih hati..
aku jd takut plak..sometimes bnda yg di baca ada
betul nya..tp xbaik percaya..
hmmm..jd mcm mn..

******************************************

Gemini Perempuan
Kamu menggoda, menarik dan menyenangkan. 
 Kamu sangat friendly dan mudah didekati tapi tidak semua 
tertarik memiliki hubungan jangka panjang dengan kamu. 
Kamu bukan kekasih yang mudah dibaca. 
Kamu mengharapkan kecocokan mental agar tertarik dengan seseorang 
dan kamu tidak mengijinkan orang lain berdansa dengan 
badan kamu jika mereka tidak dapat berdansa 
dengan pikiranmu. Kamu selamanya mencoba 
memperbaiki hal, bahkan pasangan sendiri. 
Perubahan adalah bagian besar dalam pola hidup dan kebutuhan 
untuk kehidupan emosional kamu. 
Kamu akan menggunakan daya tarik sex sebagai senjata 
 jika dibutuhkan untuk mendapatkan apa 
yang kamu inginkan.

Gemini & Sagitarius
Hubungan ini dapat berjalan, namun kamu berdua 
mencintai perjalanan maka itu kamu 
mungkin tidak menghabiskan 
cukup waktu bersama. Kamu berdua cenderung 
untuk meninggalkan nasib kamu 
yang dapat menjadikan hubungan 
ini beresiko.


******************************************
dan xsama pula bila kt check dr dia..
ada persamaan ckit je..
baik ckit dr check zodiak aku..huhu~

******************************************

Sagitarius Lelaki
Kamu mencintai wanita, namun kamu biasanya sulit
bahagia jika hanya satu. Kamu sulit berkomitmen dan
tidak suka keterlibatan yang terlalu
dekat. Kamu perlu merasa bebas dan menghilangkan
rasa cemburu dari pasangan. Kamu memilih wanita dengan
pengalaman, wanita yang akan membuat
cinta seringan mungkin seperti kamu.
Kamu memaksa pasangan memiliki
selera humor karena
kamu akan tertekan dengan partner yang terlalu serius
 dan mereka yang cenderung bicara mengenai diri sendiri. Kamu menikmati
bercinta di bawah siraman cahaya bulan. Kamu bisa
 dibutakan dan tidak berkata-kata. Kamu tidak
 pernah melarang pasangan kamu dalam segala hal.
Kamu memiliki rasa ingin tahu yang besar dengan pendidikan
seksual dan kamu ingin berpengalaman diberbagai hal.

Sagitarius & Gemini
Kamu pasangan yang saling menarik memberikan 
hubungan ini banyak chemistry, namun aktivitas di luar 
cenderung membawa kalian masing-masing ke arah 
yang berbeda. Kalian berdua suka mengambil 
kesempatan dan mengandalkan terlalu 
banyak pada keberuntungan.

******************************************

Note : Betul ke ni?? huhu..mudah mudahan hubungan aku ngn bobo
berkekalan baik n sempurna hingga ke
akhir hayat..segalanya ku serahkan pada Ilahi..




Terlalu Kaya nya Sultan Brunei..!!

Korang sume mesti penah dgr pasal kekayaan Sultan Brunei kn..
rumah dia je dipenuhi dgn emas..
mcm 2 la juga ngn kereta mewah..
aku xpasti psl kereta-kereta yg dia ada..kalau xsilap aku..
700 or 7000 buah kereta mewah miliknya
di simpan di lot parking yg dh disediakan
utk kereta-kereta ini sahaja..
hmmm...aku nk satu keta ni..tlg la derma 1 ye..
plz..plz..




Note : Terbeliak biji mata kn klu tgk..kt nk dpt 1 pn jenuh 
mcm nk mati pny keja..2pn keta malaysia je 
la mampu..huhu~

Bagaikan Bidadari - Tomok


Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku tertanya
Jika kau tak bersama

Korus
Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku tak berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Kitakan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selam-lama
Jangkau kasih kita hingga ke akhirnya
Kita bagai di syurga

(Ulang Korus)

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku
Tetap di hatiku

Note : Aku suka sgt2 lagu ni..satu sbb aku mmg suka tomok..hehe
n kedua sbb lagu ni kena ngn trade mark aku bidadari
n yg ketiga lagu ni mmg best pn kn..tq tomok..
syg tomok..hehe~

Soalan Lazim??!!...

Hmmm..harini isnin..malasnye aku nk wat keja..
disbbkn hari2 aku kt cni dh xlama lg dh..
aku dh comfirmkn yg aku mmg akan berhenti dr cni..
wahhhhhh..xsabar aku nk mula keja baru..
yg jauh lebih dekat dr umah aku..
lebih saving minyak..
makan pn aku nk saving la..makan tgh hari kat umah je..
hehehe..next month ok..
mgkin aku akn cibuk xlayan fb n blog lg..
tgu aku layan bila ada ms terluang ja kt umah..
tp xpa la..aslkn dpt smpan duit..

haaaa..motifnya entry kali ni..
korang dpt agak x soalan lazim apa 2 yg bsa nya akan
di tanya dr org ramai..??
hmmmmmmm....
soalan lazim yg bsa 2 ofcoz la..



eh..!! bila nk kawin ni??

Tikah bila nk kenduri ni??

ika..dh umo bape ni..xkenduri lg ni?? nk makan nsi minyak..



this year aku dh 24 tahun..waaaa..cepat kn masa berlalu..
pejam celik..pejam celik...
aku dh pn tua..dh masuk alam dewasa sgt dh..
jd mgkin sbb kawan2 aku dh rmai yg kawin..
sbb 2 la soalan bertubi2 yg aku dpt dr mereka2..
kawan2..sedara mara dan sesiapa sj yg kenal aku..
bl jumpa ja pasti soalan tu yg diajukn..
aku smpai dh muak dh..n xtau nk ckp macam mn lg..
Tolonglahhhh!!!!!!!!!!

jangan tanya mcm 2 lg..
insyaAllah smpai masanya aku akn berkhwin juga..
aku akn jmput kwn2 n sume sedara mara..

Bila kt asyik fikir pasal kawin je..kt akn jd tingin sgt2..
nk cepat kawin la..tgk hantaran la..
tgk2 baju kawin la..adoyaiiii!!!
bahaya kn..tkut smpai xdpt kawal diri nk kawin cepat..
hehe..bobo aku baru je keja..n baru je
nk mula smpan duit..n pasni bru la
leh ckp soal kawin n sbgainya..walaupun slalu ja bincang2 pasal
kawin..tp xleh slalu sgt la..nnt xsabar plak..

Bagi kawan2 aku yg sudah berkahwin..
semoga berbhgia hingga ke akhir hayat bersama suami
dan anak2..mmbina keluarga yg harmoni..
masa sy akn tiba insyaAllah..
kalau di izinkan Allah cepat..
Semoga cepatlah aku dan si dia di satukan
andainya ini lah jodoh kami..
Amin Ya Rabbal Alamin~~~







Note : Bila dah kawin timbul plak soalan anak plak kn..ish3..!!!
dh jd adat la tu..hehe~

18 February 2011

Tingggggggg!!!!! Bertukar...

cheh3...harini blog aku dh bertukar wajah..
hehehehe~
dah lama nk buat..tp kemalasan n xda masa melanda diriku..
klu dlu blog aku ala2 paparazzi..now blog aku..
ala2 comel gitu..ciut miut la plak ye..
hmmm..next time aku akn slow2 ubah bg lebih menarik blog aku ni..
sbb aku tgk xrmai pn follower..
aku pn malas sgt nk follow org xtentu hala..
yg tentu hala je la ye..
weheeeeeeeeee~~

Opppssss!!! Cumil Sesangat..

 Eh..Search google je tgk baby2 yg cumil ni..
byk betul pixca baby cumil2..huhuhu~
yg mn cumil unik sesgt tu..aku amik la..utk tatapan..
chewah..mcm tingin nk ada baby je ni..
ishk!!! kena kawin cepat la
gamaknye ye..hehehehe
[gatai la pulok!!!!]

anyway, lepas dh kawin nnt pn mst la kena tgk keadaan
ok dlu..bru la ada baby kn..
klu x merancang jenuh la berderek anak..
takut terabai la plak kn..ikut kpd kemampuan la ye..
ishh..sudah2..xkwin lg..jd jgn ckp psl kawin..
nnt mula xsbr nk kawin plak..kih3..
tgk je la pixca2 ni ye..


 aiyakkkk!! cian baby ni..nk kena mam oleh org ini..hehe..


 alolohhhhh~ cumilnye dia..rileks je dia..mcm dlm spa lak..


 ni apa kes ni ntah..terpelengot la dia dlm tu..tp stil cumil jep..


Macam ni ke bila baby dh ada dlm pewot..adoiiii..takut plak..


tembamnye baby ni..mnum susu terlebih la kot..jenuh la duk
dkung dia..hehehe!!


pndai jep dia wt muka lucu kn..hehehe~ cantiknye mata dia..


hmmmmmm...this month aku akn cuba nk penuhkn entry
dlm blog aku ni..aku rs mcm ksong plak bila
jarang aku update kn..kdg bila nk update
malas..tp bl dh update smpai xmau2 la plak..
hehehehe~

Terserempak..!!

Awal bulan hr2..aku n my bobo smpat gi jejln kt
Batu Feringgi Night Market..
sj je la jejln jamu2 mata..wlupn xbeli apa2 pn..
tgk2 org jual apa..
then masa jalan2 tu aku terserempak la..
ngn 2 org kekasih hati yg tengah hangat bercinta..
hehehe~
Intan Ladyana & Kamal Adli..
mgkin dorg pn tgh bercuti..n jalan2..
laju betul dorg jalan..xsmpat aku nk tnjuk kt my bobo..
my bobo bkn kenal pn..hehe..

sweet couple..suke tgk dorg ni..


17 February 2011

Tolong!!!!!! Saya Mahu Ini..

Aduyaiiiiii.........
Aku dh lama di lamun cinta, rindu kasih..hehe
pada siapa..pada binatang ini..
opssssss!!! binatang..jgn terjekut ye..
aku jatuh cinta pada binatang plak..
pelik sekejap je..tp klu korang sume tgk n tahu
psl dia..pasti korang pn terpikat jugak..




See2..Alolohhhh..terserlah kecomelan nya..


sgt geram tgk dia yg comel ini..weeeeeeee~





Haaaaa...dah tgk kn kecomelan yg ada pd si comel ni..
Sugar Glider!!!!
waaaaaaaaa...sp ada nk jual2 murah2 kt aku ni..
mai la cri aku..tlg la aku..aku dh xthn
menanggung cinta yg xdpt2 lg..
huk3...!!!! hehehehe [terngada-ngada plak ye..wekkk~]

Harga dia yg pling rendah aku survey2 dlm
mudah.com
adalah RM200 ++ ..yg len sume mahal2..
yg pling mahal smpai RM600 ++...
klu ada yg RM100 ++ aku pn mahu la..plzzzzz!!!
tlg inform sy ye..or suggestion kt memn ye..huhuhu~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...