:: Sheikh Hafiz Junior ::

Lilypie Premature Baby tickers

29 December 2011

Maharaja Lawak Mega 2011 - Penuh Kontrovesi

siapakah pemenang pada malam ini..
akan berlangsungnya final..
semua ternanti-nanti..


 Boboi Mantap Juga..


 Osbon sudah pastinya memang meletup!!!


 Syok tak da la syok mana pun..bleh tahan la ckit..
mungkin sebab wakil singapore..


Seahu pun ok juga..tapi makin lama makin tak faham bahasa
dorang..cakap punya cepat siot..
wakil indonesia ni..sebab tu bertahan jugak..


yang ni plak ape kes??
macam2 hal la korang ni..






perang artis..perang yg ke brape ni?? hehe~
sebenarnya dua2 orang mulut bukan main lagi..lantang betul..
kalau cakap penang orang kata " lancang betui mulut hang.."

tu la..pepatah dah pun berkata-kata..
" Kerana Mulut Badan Binasa "
ye cek kiah oiiii...layan jeppp~
yang pastinya aku sokong OSBON dan BOBOI..
by the way, bergantung pada perfomance la..
kalau dh gugup and dah kurang idea..
bleh hancur jugak..

Chaiyokkkk...Chaiyokkk...
Buat yg terbaik utk semua kumpulan...
kami mahu gelak terbahak-bahak..
sampai terbelahak..
jangan terkentut sudaaaaa~
hahahahahaha~....

Ferrari World - Abu Dhabi, UEA Awesome..!!










pasal ni aku before ni tak tahu sangat pun..aku tahu ckit2 je..
tak penah nak amik tahu lebih2..
tapi bila dah tahu ya rabbi..sangat2 lah awesome..
speechless!!!








aku sendri pun ada search kt maps google..
and dah tengok price2 nak masuk ni..owh god..sangat lah mahal..
kalau la aku dapat gi sini..bestnye..
tolonglahhhh..!!! tingin sangat..


27 December 2011

Hidup berdikari seorang wanita..


Bermula dari semalam aku dah berpindah ke seksyen 18..
alhamdulilah..banyak yg complete..
peti ais, mesin basuh, dapur gas, sume aku punya..
share2 la bagi yg ada kat sana..tapi aku rasa dorg
tak guna sangat pn..




aku bersyukur sgt2..My Bobo banyak sangat membantu aku..
lepas ni aku saving la..balik masak je kt umah..
then, kalau pagi2 aku ciapkan break1st
kat umah..bestnye..
leh la jimat cermat..aku leh bagi bekal kat My Bobo sekali..
kalau buat nasi goreng ke..sandwish ke..
sama2 la leh saving..berjimat cermat..
untuk menyimpan duit nak kawin ni..
banyak benda yang perlu di beli..dan digunakan nanti..

buat masa sekarang ni  boros la ckit..sebab banyak
sangat guna duit..beli itu ini..
nanti lepas 2 3 bulan ok la..berjimat cermat la aku..
moga orang2 len akan faham..
aku mohon agar Tuhan permudahkan semuanya..
dan memberi rezeki yang melimpah ruah kepada aku, My Bobo,
keluargaku dan keluarganya..
Aminn~~





24 December 2011

Rindu Dendam..Melarat ke penang..

Tak sangka minggu ni aku akan balik ke penang..
tgk2 sekarang ni aku kat penang dh..
waaaaaa..best..
rindu dendam kepada family, kampung halaman
n anak2ku jack n jenny..
sonok dorang..dorang pun macam susut je ckit..
then, macam rindukan aku jugak kot..
aku pegang je harini..
sehari suntuk manja sgt ngn aku..
amboii...cian la anak mama selama ni kena tinggalkan..
takpe..dont worry..
isnin ni mama blk KL..
ikut mama ye..kita akan pindah n stay dekat
shah alam..dengan mama..
mama dh tak jauh dengan anak mama lagi..
cuma jauh dengan family je..
tak pe la..dugaan sume ni..

yang penting..holiday ni..
nk enjoy puas2..nk ke pesta penang ke..
mungkin jugak..
akan di bawa berbincang nnt..
kalau tak lepak umah ngn family pn tak pe..
best jugak..
 
 
pic raya tahun yg sudah2..mengimbau masa lalu..


23 December 2011

Tensen yang sangat melampau..!!

Salam to All..Morning..Pagi hari jumaat ni tak
dapat aku join baca Yassin bersama staf2 yg lain..sebab
al-maklum lah..masalah pmpuan yg dialami pada setiap bulan..

Mungkin disebabkn ni jugak lah aku mengamuk
semalam..biasa lah bila ada saja yg tak kena
aku akan cepat rasa marah je..emosi tak stabil kan bila
pmpuan dalam keadaan camni..

Kisahnye gini..
lepas balik keja aku gi singgah minum2 and sembang2
ngan My Bobo dekat kedai mamak seksyen 18..
lepas tu aku baru tingat..

" abg jom kita gi beli tikar ciap2..ada sale tu.." kata aku
kepada abg..

sekarang ni aku dah tak panggil hubby lg..dia yg minta tukar..
biasakan diri nanti dah nk kawin..panggilan biar la selesa..
tak de la barat sgt katanya..

tengok punya tengok..pilih punya pilih dapat la tikar
warna grey hitam..ada biru2 ckit..
aku kalau bleh nak cari yang pink..tapi tak da plak..
amik je la mana yg ada..

tikar = RM45
lepas tu letak tikar dalam keta..gi tengok kedai handphone..
nk repair handphone..ntah la rosak je dia..
macam nk beli baru je..tapi duit ni macam2 nak guna bulan ni..
terpaksa la hold dlu..mngkin 2 or 3 bulan lagi
bleh la kot dapat handphone baru..
repair la kat kedai tepi tu..derek2 dekat ngn ole-ole..

" adik gi jejalan dulu..sejam je ciap la.." kata abg kedai tu..

aku ngan abg pun berlalu dari kedai tu..
dan mula terfikir nak gunting rambut..sebab kerap sakit
kepala sejak akhir2 ni..mungkin rambut dah terlalu panjang..

ada salon kat atas kedai tu..aku ngan My Bobo pun
naik atas..dan aku pun bersetuju utk gunting rambut aku
bagi pendek ckit..lepas paras bahu..
dah ciap tunjuk contoh kat budak tu..

dia pun mula la mengunting..15 minit selepas tu..
aku merasa hairan..kenapa makin lama
makin naik ke atas je dia potong..
adoiii...rambut aku dah semakin pendek..dalam hati
aku dah membuak-buak rasa marah..
aku tak minta untuk terlalu pendek macam ni..dia tak dengar ke
apa yang aku cakap pada dia tadi..

" Wahhh..cantik lah..dah kemas..tak la susah-susah nak
basahkan rambut nanti.." kata My Bobo..

aku pun tanpa berkata apa-apa..berlalu pergi dari
kedai tu bersama abg..masa aku gunting rambut abg pun gunting
jugak..dia betul kan ckit2 je..bagi kemas..

gunting rambut aku + gunting rambut abg = RM28

Baiki handphone = RM70

 aku ngan My Bobo pun balik ke umah masing2..
berlainan arah..sampai je ke rumah..
selepas mandi..aku pun capai handphone..
yang dah di baiki tadi..dah ok semua sambil caj aku call jugak..
dah malas nak tunggu sampai bateri penuh..
aku call My Bobo..
aku menangis-nangis dah..dah tak tertahan geram
sangat2 dengan budak tu..
macam2 dah kuar dari mulut aku..bersumpah seranah dah..
bila tingat budak tu main2 je gunting rambut aku..
memang sangat2 tak puas hati..

My Bobo pujuk aku suruh aku bersabar..
nak beli krim bagi rambut cepat panjang la apa la..
aku pun tak tahu krim apa..ubat apa..
nak tergelak pun ada bila terfikir..

hmmmm...harini aku dah cool ckit..dah malas aku
nak fikir sangat..sabar je la..
tapi aku dah serik la..aku tak kan pegi dah kedai2 yang
budak gunting rambut macam apa je..
pilih kedai la aku pasni..
tak penah terjadi camni kat aku..
sebelum ni aku akan gunting rambut bila tensen..
tapi kali ni aku tensen sebab gunting rambut..
owhhh..sangat la geram..

Semoga rambut aku cepatlah panjang..
aku rasa rimas plak pendek sangat..sampai nak ikat pun dah susah..

Ok lah..sebabkan tensen-tensen gini..aku pagi-pagi
dah layan lagu kesukaan aku buat masa skrg ni..
ni la lagu aku..korang mesti suka jugak kan..
sebab lagu ni mendayu-dayu je..
hilangkan lara di hati aku ni buat masa ni..


22 December 2011

Waaaahhhhhh....Sekilas Pandang.!?

Sekali pandang je macam sama..
dua kali pandang pun sama jugak..tiga kali
pandang kena akur la ye..memang bukan orang yang sama..

Normal la..orang kata dalam dunia ada 7 orang muka yang sama
dengan kita..jadi serata dunia..banyak negara..
mesti ada jugak kan..
tapi kan kalau aku..gi memana pun orang ada je cakap
muka cam kawan dia la..sedara dia la..
sesapa la..macam2 la..ni malaysia je..
amboiiiii...dah lebih dari 10 orang dah la gamaknye..haha~

yang aku rasa ni la orang yg dh jumpa salah
sorang dari 7 orang di dunia...


Nurul Ain Syuhada
&
 Pretty Zinta



Yasmin Khanif
&
Kareena Kapoor



eh..yang bawah ni aku slalu je kata kt kak aku..hehe..
tapi kak aku lebih tua dari dia..so, dia la muka cam kak aku..
dah la dorang dulu satu sekolah..adehh..

Siti Rahil
&
Fasha Sandha


sebenarnye ada banyak lagi la jugak..tapi memandangkan
tak sempat nk mengopy2 picture..
nanti kalau aku ada masa aku akan update muka2 yang iras2 ni..
dan satu lagi ni korang tengok ni..



Hatika Mohamad
&
Faralyna Idris

orang la kata..aku tak tau la betul ke tak..
kalau aku tak pakai tudung..lagi la..
tapi kat cini aku tak nak letak pic yang tak pakai tudung...
so..kebetulan dia ada berlakon cite ni..
so, bila aku kelebek2 ada la cikit2..
tak la banyak sangat..dia comei lagi kan..
(^^,)




Aktiviti musim cuti sekolah..Korang macam mana??

bila tiba musim cuti sekolah je..mesti family semua kuar
bawa anak2 holiday la..jejalan la..
macam2 la..shoping sume la..so, penang juga salah satu tempat
holiday yg digemari jugak..biasa la..
pantai kan..sana mmg best..aku yg duk penang pn tak jejalan
sgt..orang luar yg kerap jejalan..hehe~







sukanye bila dapat bercuti macam ni kan..
semua satu family ikut..
bila la family aku plak leh dapat jalan2 cmni..
nanti la aku ada duit dapat bonus ke..leh la bawa
family aku gi PD..holiday kat sana..
waaaaaaaaaaaaaa~ tak sabarnye...



Minyak...Oh...Minyak...!!

Selamat pagi..di hari khamis..waaa...
sepatutnya datang keja berbaju batik..tp belum beli lg..
jd berbaju kurung corak2 bunga la jadinya..
tak pe la..asalkan selesa dah la kan..

Hari ni aku pakai lens..macam biasa la..
bila dh pakai rasa macam pening kepala je..mungkin
sekarang ni aku dah jadi sensitif..or mata aku dah rabun
or hmmm...tak gunting rambut lagi ke..
dah terlalu panjang ke..
tak tahu la sebab apa..tp akan makin menjadi2
bila pakai lens..adoyaiiii...

Bila dh pening or sakit kepala ni..
aku bukan macam setengah orang yg suka menggunakan ubat
macam panadol utk legakan sakit..
aku rasa takut terlalu bergantung pada ubat..
jadi aku gunakan Minyak Cap Kapak la..
dah jadi satu kebiasaan pada aku..guna minyak ni..
kalau tak salah aku..sejak aku sekolah lagi..
dalam beg aku tak pernah tertinggal minyak ni..
and ke mana saja aku gi akan aku bawa..
utk kegunaan bila rasa sakit
kepala..spair la awal2 takut bila2 masa je leh sakit kepala
ni kan..hmmmmmm~




Sampai la ke satu tahap aku di katakan
ketagihan bau minyak ni..
tapi aku rasa tak la smpai ke tahap tu..
sebab kalau ketagihan mestilah setiap hari guna..tak sakit pun guna
jugak..aku tak macam tu ok..hehe..
so..still normal..tak disampuk dek minyak ni..

Ni aku tengah sakit kepala ni..so..nak kena
sapu la minyak..mudah-mudahan cepat la hilang sakit ni..
jap gi dah la ada taklimat plak..

20 December 2011

Al-Kisah Blog atau Belog..!!

Salam..dan selamat petang..
dh pukul 5:06 pm..tunggu masa je nak punch and balik
keja..harini keja tak de pun..semuanya dah siap..
jadi kerja ku harini hanyalah
menerjah sume blog2 yang ada..saja je tengok2..
kalau tak aku tak da masa je nk terjah semua tu..

bila di tengok2 kembali..blog aku dh berusia setahun dh..
cuma tak byk entry aku..
sbb aku jarang update mcm org yang slalu and senantiasa
mengupdate blog..kadang2 aku
terpk jugak..tak de keja ke dorang slalu je update..
huhu..kn best kalau aku pn bleh update
slalu..kat umah kalau balik
penuh dgn keja kt umah lagi..nnt kalau dh kawin
ada anak lagi la bz..



 
apa yang aku dapat lihat..blog aku mcm budak2 yang
tak reti je nk update blog..hehe~
takpe lah..aku bukan nk femes pn..just suka2 je ada
blog sendiri..boring2 bleh ushar2 jugak..
sbb dulu aku penah ada blog jugak..
blog aku dlu ramai follower jgk..
tp lastly blog aku di jejak oleh unsur2 yang sgt khianat...
aku rasa my-Ex kot..
tp aku tak la tuduh dia..cuma mengagak je la..
anyway, apa2 pun aku just write je la
apa pun yg aku nk write kt sini..
yang paling penting and
utama ofcoz la life kita yg sebenarnya..

kepada blogger2 di luar sana..
semoga anda heppy dgn blog anda..
janji rock!!
;p

MyEngagementDay "Part 2"

Sehari sebelum hari pertunangan..family dorang
smpat gi jejalan kt Queensbay..
ciap men layang2 lagi..ruginye tak dapat join dorang..
al-maklumlah..dh esoknye nk berlangsung..
mana leh jumpa2..lagi pun dh sebulan tak jumpa..
jadi suspen la ckit..hehe








Dan hari tersebut bermula..dengar cite baju melayu dibeli
masa pagi hari tersebut..sempat lagi..
adoyaiiii...konon nk beli malam sebelum..last2 jd la last minit
jgk..aku pn baru tau je..tak sangka betui smpat lg kn..
tangkap muat je kot..hehe~


























Sonok sbb dah bleh wt edit picture..tak da la picture
nmpk terlalu kaku sgt kn..
macam haritu..xpenah2 aku letak picture kaku
tanpa edit..



19 December 2011

Hafal lirik lagu negeri la cek oiii..

adoiii..masa ada perhimpunan bulanan haritu..
malu gile aku lol..dh la aku tak tahu lagu selangor..
pastu lagu pkns pn aku tak tau jugak..
tak hafal lagi lohhhh...
aku dh la budak baru..skali kena duk depan skali..
time nyanyi lagu Negaraku je aku nyanyi..
yg len aku senyap je..
nk kumat kamit pn nnt nmpk sgt aku tak betul..
kantoi ar nnt..baik aku diam je..
pandang bawah je aku..
GM n sume bos2 setiap unit kt depan aku..
pandang je aku ni xnyanyi..
diam seribu bahasa..haha~
malu gile siottt...

ok..kena hafal la lagu pasni..
tp lagu pkns aku tak dapat sumber lagi..
sbb dlm internet pn xbleh nk search..huhuhu...







 Lirik Lagu Negeri Selangor

Duli Yang Maha Mulia
Selamat di atas takhta

Allah lanjutkan usia Tuanku
Rakyat mohon restu

Bawah Duli Tuanku
Bahagia selama-lamanya

Aman dan sentosa
Duli Yang Maha Mulia



tapi lagu pulau pinang pn aku dh lupa ckit2..
sbb masa sekolah dlu je nyanyi..
dh hbs sekolah dh tak nyanyi dh pn..senyap ruyup..
klu dgr muzik aku ingat la kot..hehe~


Dugaan dan ujian orang bertunang..Semua orang tahu ke?

Selalunya org akn pesan mcm2 bila dh bertunang ni..
antara pesanan yg slalu di dgr..

"Jangan bertunang lama2 ye"

"Jangan jumpa kerap2 sgt ye..nnt hilang seri"

"Nanti mesti kerap bergaduh..byk ujian..bykkan bersabar"

hmmmm..byk lg la kn..tp psl gaduh tu..
xpyh ckp bila dh tunang..before tunang lg
pn dh kerap gaduh..ujian dtg menimpa2..bila dh gaduh
mula la berckp nk wt keputusan itu la ini la..
sabar tu penting sgt..perlu sgt..

aku dh pn alami sume ni..ni sbb dekat..ujian n dugaan
dtg cara dekat..klu jauh cara jauh la kot kn..
ada yg ckp masa bertunang ni la..
pasangan bleh jatuh hati kpd sesp..
samada yg lelaki or yg perempuan..
Oppppssssss....
sgt la ngeri bila dgr camtu..
tp ada je org yg bertunang lama..smpai paling lama
2 tahun..bleh je bertahan..
sume tu brgntung pada diri..atas kemahuan sndri..
ujian n dugaan ni dtg pd bila2 masa je..
kita yg lalui..lalui lah dengan hati yg tabah..dan hati yg
terbuka..jgn cepat melatah..
byk kn berdoa dan dekatkn diri pada ilahi..
utk lebih bersedia menjadi seorang isteri dan suami yg baik..
kehidupan selepas berkahwin adalah lebih
mencabar..dan tanggungjawab lebih besar
terutamanya bila dh ada anak2 dlm
sesebuah keluarga..

hmmmmmm...aku dh ready utk pikul sume tu..
cuma now kumpul duit utk buat majlis yg smpurna..
sekali seumur hidup..
mesti la nk majlis tu perfect..
semoga semuanya berjalan dgn lancar hendaknya..
Aminnnn~~~







Sweet sangat..!!


masa mula2 masuk keja haritu..budak2 baru
di bawa ke setiap unit..utk sesi perkenalan..
smpai la di unit My Bobo..
kawan dia budak2 technician pmpuan bg coklat lurve ni..
dia kata En. Zahafiz bg ni..
masa tu dia tak da kat ofis..kluar gi site..
kalau tak lagi la malu kena perkenalkan diri sorg2..
(mcm budak2 sekolah siot..)

alamak..malunye aku..dorang sume mmg
tercari2 mana la tunang si ofismate dorang ni..
akhirnya dorang leh tahu jgk kn..
sweet sgt My Bobo..
Tq sesgt dgn pemberian ini..
cedap coklat ni..sudah habis di makan..
nyam..nyam..nyam...
I Love U My Bobo..

13 December 2011

MyEngagementDay "Part 1"

Dah lama berlalu..tapi masih lagi tak smpat utk uplaod..
memandangkan pc tak da sofware utk mengedit
picture..sgt la xpuas hati..xdpt edit ckit2 bg
lebih menarik..
tp xpa la..harini aku upload ckit dlu..
nnt aku akan wt utk 'part 2' plak..

Majlis berlangsung pada 27hb Nov 2011..
Bersamaan dgn 1 Muharram..
Juga bersamaan tarikh lahir My Bobo
genap 25 tahun..
Selamat Bertunang & Selamat Ulang Tahun
Sayang...


dalam keta..baru je lepas mekup..tdung xmenjadi sgt msa ni..









saja pose ala2 arabian..hehe~









cincin tunangku..dipilih oleh My Bobo sndiri..




ini adalah hantaran dr pihak pempuan..dibuat sndri oleh aku..
tp isi2 di dlm tu ada yg di tempah..n ada yg org bagi..



family lelaki dh smpai..bawa hantaran dr sana..dibuat oleh
My Bobo sndiri ngn kakak dia yg pkai
tudung kuning tu..









picture ada byk je lg..seterusnye akan di upload
nnt bila dh dpt edit cntik2 berseri ye..hehe~

Video Terlampau "Memalukan Kaum Hawa"

before ni aku dh penah tgk skali video ni..
ngn kwn2 ofis lama aku..
sume kutuk gile la..gile geli tgk video ni..
mcm la pmpuan tu hot sgt..

siyessss..mcm tak bertamadun je..

korang tgk la sndri..mgkin ramai dh tahu psl ni..
tp masih ada jugak yg xpenah tgk..



n aku tak suka gile kt si gambit..dh la prasan dia
tu perfect macho..ciap memaki hamun lg
kt FB dia..owhhh..no...sgt memalukan
agama kita sndri..




12 December 2011

Mimpi Sedih + Ngeri



Rasanye dh lama aku tak mimpi seteruk mcm ni..
penah dulu sekali..
tapi dh lama sgt tak penah lalui mimpi yg takut n buatkan
aku nangis..

Mimpi apa yg korang selalu mimpi?

Ada jugak ke org yg jarang mimpi?

Aku rasa setiap hari aku mimpi..cuma ingat n tak ingat je..
kadang2 bila dh ingat sgt..nk cite kt org..
tetiba bangun je pagi terus lupa apa yg nk cite psl mimpi..
penah ke korang jadi mcm tu?
hehe..aku pn pelik..

2 hari lepas..aku mimpi hantu kt umah kampung aku..
dia bakar pintu depan..n lepas tu api terpadam..
sgt2 menakutkan..dia ikut je kemana aku gi..
mak ayah aku pn jadi takut..
adik2 aku gi mana tak tau..
dh lari sbb ketakutan..

lepas tu yg pasal cedihnye..
aku mimpi anak2 aku jack n jenny demam..
dorang sakit..pastu jenny sakit teruk..
smpai patah kaki tgn dia..ekor dia pun putus..
aku pegang jenny n letak minyak gamat kt dia..
aku nangis2..cedih sgt2..

yg peliknya..aku terjaga..aku gi toilet..
then aku smbung tido blk..
tak sangka aku leh smbung mimpi yg sama..

korang penah ke?

aduyaiiii...masa pagi tu aku cite kt My Bobo..
pasal mimpikan jenny..trus nangis teresak2..tak tertahan
sgt rasa cedih tu..aku pn msg la adik aku..
tny pasal jack n jenny..

adik aku ckp "Jenny n Jack cihat walafiat..td bg dorang mam..
n pastu malam smlm main dlm kotak mainan dorang tu.."

waaaaaaaaaaa...dgr je mcm tu..trus tarik nafas pnjang la aku..
bersyukur sgt2 anak2 aku cihat..
tak sabar rasanya aku nk blk raya cina ni..
nk bawa dorang dtg cini..tinggal cini..

utk ank mama.. "sabar ye anak2 mama..nnt mama
blk amik anak2 mama tinggal cini ngn mama..
cian acu jaga anak2 mama..
nnt acu sekolah anak2 mama xbleh main2 slalu..
acu bukan larat sgt layan kerenah anak2 mama ni kn.."
huhuhu...
Mama Sayang Kamu Berdua Jack n Jenny..!!!

mama tak bawa hp harini..tertinggal kt umah..
tak dpt nk upload picture jack n jenny mama..



rasanya kalau tido mcm baby ni apa la yg nk dimimpikan ye..
hmmmmmmmmmm....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...